Een dag bij Oma Sientje

 

 Oma Sientje is een kleinschalige gastouderopvang met max. 6 kinderen in de leeftijd van 10 weken tot 4 jaar op één dag. Wij zijn sinds 1 augustus 2004 geopend. De opvang vindt plaats in een aparte woonruimte (huiskamer) van ons huis en we hebben een aparte ruimte voor de kinderen om te slapen. 

 

 

Vanaf 7.30 uur zijn de kinderen welkom.
Om 10.00 uur eten we rijstwafels met zuivelspread en dixap. Daarna gaan we naar buiten als het weer dit toelaat, anders maken we het binnen gezellig. 
Om 12.00 uur lunchen we met z’n allen aan de tafel, lichtbruin brood met kaas, pindakaas, salami, smeerworst en jam met melk. De grotere kinderen mogen helpen de tafel te dekken. Na het eten gaan de kinderen naar bed, met de knuffel of speen.
Om 15.00 uur eten we vanille yoghurt met cornflakes en fruit, banaan, appel,druiven blauwe bessen, peer of aardbeien en dixap

Om 16.00 uur eten we tomaat en komkommer en plakjes kaas met water.

 

Als we naar buiten gaan we vaak naar Dorrepaal, de kinderboerderij Vreugd en Rust of naar de speeltuin op het Oosteinde. Is het lekker warm buiten, dan nemen 

we brood mee en gaan we picknicken!  
Het enige wat u elke dag mee hoeft te nemen, is een speentje of knuffel en schone kleding. Voor uw baby flesvoeding of borstvoeding en het flesje.

Oma Sientje werkt met een wachtlijst

 

 

Tot slot: Er is hier vooral veel gezelligheid en warmte voor de kinderen, dat vind ik het allerbelangrijkst. Met de kinderen praten, uitleggen waarom ik iets doe. Vertellen wat er om ons heen gebeurt. Er gewoon voor ze zijn als ze me nodig hebben.

Ik ga een aantal keer per dag op de grond zitten, als kinderen behoefte hebben aan contact en aandacht, komen ze naar me toe en praten en knuffel ik ze plat. Dit contact en ook de rest van de dag zie en hoor ik de kinderen dit is heel belangrijk voor de sociale ontwikkeling. Het geeft de kinderen zelfvertrouwen om de wereld om hen heen aan te kunnen. De sociale ontwikkeling is de basis voor een gelukkig leven.