Een dag bij Oma Sientje

 

 Oma Sientje is een kleinschalige gastouderopvang met max. 6 kinderen in de leeftijd van 10 weken tot 4 jaar op één dag. Wij zijn sinds 1 augustus 2004 geopend. De opvang vindt plaats in een aparte woonruimte (huiskamer) van ons huis en we hebben een aparte ruimte voor de kinderen om te slapen. 

 

 

Vanaf 7.30 uur zijn de kinderen welkom.
Om 10.00 uur eten we rijstwafels met zuivelspread en dixap/water met sinaasappel. Daarna gaan we naar buiten als het weer dit toelaat, anders maken we het binnen gezellig. 
Om 12.00 uur lunchen we met z’n allen aan de tafel, lichtbruin brood(soms zelfgebakken) met kaas, pindakaas, salami, smeerworst en jam met melk. De grotere kinderen mogen helpen de tafel te dekken. Na het eten gaan de kinderen naar bed, met de knuffel of speen.
Om 15.00 uur eten we vanille yoghurt met cornflakes en fruit, banaan, appel,druiven blauwe bessen, peer of aardbeien en dixap/water met sinaasappel

Om 16.00 uur eten we tomaat en komkommer en plakjes kaas met water.

 

Als we naar buiten gaan we vaak naar Dorrepaal, de kinderboerderij Vreugd en Rust of naar de speeltuin op het Oosteinde. Is het lekker warm buiten, dan nemen 

we brood mee en gaan we picknicken!  
Het enige wat u elke dag mee hoeft te nemen, is een speentje of knuffel en schone kleding. Voor uw baby flesvoeding of borstvoeding en het flesje.

Oma Sientje werkt met een wachtlijst

 

Tot slot:Deze opvang is zeer geschikt voor gevoelige kinderen die moeite hebben om zich veilig te voelen in een grote groep. Ik ben er namelijk altijd, dit is voor kinderen zeer prettig(ook voor de ouders)Er zijn op een dag maximaal 6 kinderen, ze leren elkaar goed kennen, wat ook de veiligheid ten goede komt. Het is hier rustig, en gemoedelijk. We nemen de tijd om naar de kinderen te luisteren, en (heel) veel te praten met elkaar.